Stále váháte? Přemýšlíte o zajištění na důchod? Podle expertů je „penzijko“ stále nejvýhodnějším a nejlepším finančním produktem pro spoření na Vaši penzi

25.4.2018

Penzijní připojištění, které bylo možné uzavírat do prosince roku 2012 nebo jeho nový nástupce – doplňkové penzijní spoření, kde je zhodnocení ještě podstatně vyšší, mají rozhodně smysl a ať máte první nebo druhou verzi „penzijka“, hlavní je, že ho máte a pokud ne, neváhejte s jeho založením. Pokud ovšem stále váháte, zde je několik výhod, které „penzijko“ bezesporu má.

A jaké jsou tedy hlavní výhody?
- státní příspěvky až 2 760 Kč ročně,
- daňová úspora až 3 600 Kč ročně,
- program daňové optimalizace (tento program Vám umožní využít maximální státní příspěvky a daňové úspory v daném roce),
- příspěvek zaměstnavatele (jeden ze zajímavých zaměstnaneckých benefitů),
- zajímavé zhodnocení a výběr z několika účastnických fondů (konzervativní, vyvážený, dynamický nebo si můžete sami zvolit procentní podíl v jednotlivých fondech),
- flexibilita spoření (příspěvek na „penzijko“ můžete kdykoliv navýšit, snížit nebo i přerušit, můžete platit pravidelně nebo vložit jednorázový vklad).

A tady ještě pár rad na závěr.
1.      Pokud máte do důchodu více než 10 let, zvažte převod do nového produktu doplňkového penzijního spoření, je zde pravděpodobnost mnohem vyššího zhodnocení, a i s převodem Vám můžeme pomoci právě my.
2.      Nebojte se spořit, v případě úmrtí naspořená částka nepropadne státu, tyto peníze by byly vyplaceny určené osobě, kterou máte ve smlouvě, případně šly do dědického řízení.
3.      Nezapomeňte, že tyto naspořené peníze by měly sloužit primárně jako zajištění na dobu, kdy už nebudete výdělečně činní a v případě dřívějšího výběru (před dosažením věku 60 let) Vám bude z naspořených peněz odebrána veškerá státní podpora, která se vrací ministerstvu financí, z příspěvků zaměstnavatele a veškerých výnosů Vám bude při výplatě peněz stržena 15% daň a pokud jste využili daňové úspory, budete je muset zpětně dodanit.
4.      „Penzijko“ by neměl být jediný produkt ve Vašem portfoliu a neměl by představovat jedinou formu spoření. Pro tvorbu rezerv využijte i jiné produkty, které finanční trh nabízí jako jsou stavební spoření, podílové fondy aj. Máte o nějaký z těchto produktů zájem? Kontaktujte nás!