Máte dobře pojištěnou svoji nemovitost? Nezapomněli jste na domácnost?

28.2.2018

Máte dobře pojištěnou svoji nemovitost? Nezapomněli jste na domácnost?

Zkontrolujte si své pojistné smlouvy.
Netušíte, v čem je rozdíl? Pomůžeme Vám.
V rámci pojištění nemovitosti máte pojištěný dům a vše co je s ním pevně spjaté: tzn. obklady, dlažby, sanitární zařízení koupelny a WC, přípojky, rozvody vody, tepla, elektřiny,…, vestavný nábytek, antény, kotle, topná tělesa,… .
A co je tedy dobré si pojistit v rámci pojištění domácnosti?
Jsou to všechny movité věci, které máte doma, tzn. elektrospotřebiče, nábytek, elektronika, skla, oblečení, bytový textil, sportovní potřeby (kola, rybářské vybavení, lyže,…,), kočárek, invalidní vozík, zahradní nábytek,… .
Nezapomeňte také na kontrolu pojistné částky, na jakou máte uzavřeny své pojistky. Jelikož v průběhu času se hodnota Vaší domácnosti i nemovitosti může měnit. Podle nového občanského zákoníku má pojišťovna právo krátit pojistné plnění ve stejném poměru, o kolik je hodnota pojištěné věci vyšší než pojistná částka (př.: domácnost pojištěná na 300 000 Kč, ale její hodnota je aktuálně 600 000 Kč, tak pojišťovna má právo krátit o 50%, tzn. maximálně plnit 150.000 Kč).
Nevíte si se svým pojištěním rady? Neváhejte nás kontaktovat, provedeme revizi Vašich pojistných smluv.